Inhetnieuws.nl
30 november 2015

Artikelen tot vandaag

Krim-Tataren blazen herdenking af
Leiders van de Krim-Tataren hebben een herdenkingsceremonie die zondag in Simferopol op het schiereiland zou plaatsvinden, afgeblazen. Dat wordt gemeld op de website van de Tataren, schrijven Russische media.
Telegraaf 18 mei 2014 - ook in: Volkskrant AD PAROOL
Kiev: wapens gebruiken
De regering van Oekraïne heeft haar troepen op de Krim dinsdag toestemming gegeven om wapens te gebruiken. Het ministerie van Defensie in Kiev liet weten dat dit besluit is genomen naar aanleiding van het belagen eerder dinsdag van een Oekraïense legerpost in de hoofdstad van de Krim, Simferopol.
Telegraaf 18 maart 2014
Oekraïense soldaat gedood door Russen?
Het Russische leger heeft een legerbasis bestormd in Simferopol, de belangrijkste stad van de Krim. Daarbij zou één Oekraïense soldaat om het leven gekomen zijn. Dat zegt een legerwoordvoerder aan het Russische persbureau Interfax.
De Standaard 18 maart 2014
Kiev: soldaat gedood op Krim
Bij een inval in een Oekraïense legerpost in de hoofdstad van de Krim, Simferopol, zijn dinsdag volgens het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken een dode en een gewonde gevallen. Het gaat om twee Oekraïense militairen.
Telegraaf 18 maart 2014
‘Oekraïense officier op de Krim gedood door Russen’
Een Oekraïense officier is omgekomen, nadat Russische troepen een militaire basis in Simferopol probeerden binnen te dringen. Dat meldt het persbureau Interfax.Lees verder op www.standaard.be
De Standaard 18 maart 2014 - ook in: Hbvl
Oekraïne: 'oorlogsmisdaden'
De Oekraïense premier Arseni Jatsenjoek heeft Rusland van oorlogsmisdaden beschuldigd. Hij zei dat Russen op Oekraïense militairen in Simferopol hebben geschoten en dat is een oorlogsmisdaad.
Telegraaf 18 maart 2014
Oekraïense officier gedood op militaire basis: 'Dit is een oorlogsmisdaad'
Een Oekraïense officier is gedood op een militaire basis in een buitenwijk van Simferopol, de hoofdstad van de Krim. Volgens de ...
AD 18 maart 2014 - ook in: PAROOL Volkskrant
Oekraïense officier gedood op militaire basis de Krim
Een Oekraïense officier is gedood en een ander gewond geraakt op een militaire basis in een buitenwijk van Simferopol, de hoofdstad van de ...
Volkskrant 18 maart 2014
Alleen vliegen naar Moskou
Alle vluchten van en naar de lokale hoofdstad Simferopol op de Krim zijn dinsdag geannuleerd, behalve die van of naar Moskou.
Telegraaf 18 maart 2014
Krim-Tataar dood gevonden
In een bos op de Krim is het lichaam van een bekende 39-jarige Krim-Tataar gevonden die bijna 2 weken werd vermist. De politie gaat uit van een gewelddadige dood. Volgens Human Rights Watch verdween Reshat Ametov op 3 maart tijdens een demonstratie in de lokale hoofdstad Simferopol.
Telegraaf 18 maart 2014
Simferopol is de hoofdstad van de autonome Krimrepubliek, op het schiereiland de Krim, in Oekraïne. De stad zelf vormt een stadsrayon binnen de autonome republiek en is ook het bestuurlijke centrum van het gelijknamige rayon Simferopol rondom de stad. Simferopol is gelegen aan een kleine rivier, de Salgir, aan de noordkant van het Krimgebergte.

Blader terug in de tijd

Nov Feb Mrt Mei
2012 2014

Deel dit dossier